Groentetuin op postzegelformaat

19-10-2018    11:27   |    Goedemorgen

PostNL heeft vandaag zes nieuwe postzegels uitgebracht, met als onderwerp groentetuinen in Nederland. Op het postzegelvel Mijn groentetuin zijn uiteenlopende groenten afgebeeld in de belangrijkste stadia van de teelt: zaaien, groeien en oogsten.

Overal in Nederland zijn groentetuinen te vinden: als deel van een siertuin, als aparte moestuin, op volkstuincomplexen en als tuinderij of tuinbouwbedrijf. Op het postzegelvel Mijn groentetuin zijn zes groenten afgebeeld: eikenbladsla (bladgroente), aubergine (vruchtgroente), venkel (stengelgewas), radijs (knolgewas), zoete aardappel (knolgewas) en raapstelen (bladgroente).

Op de velranden staat bij elke postzegel een minikalender. Daarin is voor iedere groente beschreven welke maanden het best geschikt zijn voor zaaien en oogsten, zowel in de kas als in de volle grond.De postzegels Mijn groentetuin zijn ontworpen door de Vormforensen uit Arnhem, bestaande uit Anne-Marie Geurink en Annelou van Griensven.

In hun ontwerp is de groentetuin zodanig verbeeld dat de verschillende stadia van groenteteelt duidelijk zichtbaar zijn. Ook moest de trotsheid op de tuin naar voren gekomen. "Vandaar ook mijn groentetuin in plaats van de groentetuin", zegt Van Griensven. Zij vertelt hoe tijdens het fotograferen niets in scène is gezet of is aangeharkt. "We willen de schoonheid laten zien van de dingen zoals ze zijn."Het postzegelvel Mijn groentetuin telt zes verschillende postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf nu verkrijgbaar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Oproep T&U gesloten

De oproep voor projectideeën van de topsectoren T&U en Agri & Food is op 15 mei gesloten. Er zijn in totaal 275 projectideeën ingediend.