'Glastuinbouw verbeteren door zelf te innoveren'

'Glastuinbouw verbeteren door zelf te innoveren'

Royal Brinkman investeert in de ontwikkeling van data naar waarde en dat levert steeds meer tuinbouwinnovaties op. Dat vertelde Rogier Kemmeren, Innovatie Specialist Crop bij Royal Brinkman vanochtend op Paprika Tasty Radio.

Royal Brinkman draagt actief bij aan het verbeteren van de glastuinbouw door zelf te innoveren met een enthousiast innovatieteam en zoekt daarbij verbinding met startups, kennisinstellingen en leveranciers. Het halen van waarde uit data is daarbij het speerpunt, gaf Kemmeren aan op de tuinbouwzender. Daarbij valt te denken aan dataverzameltechnieken als autonoom vliegende drones, camera's onder de Alumaster spuitboom en nieuwe sensoren. "Ik vind het leuk om vanuit onderzoek en wetenschap de vertaalslag te maken naar toepassingen voor de tuinbouw", aldus Kemmeren. Hij is bovendien trots op de ambitie van Royal Brinkman om gewasbescherming zoveel mogelijk te digitaliseren en automatiseren als onderdeel van autonoom telen.  Daar dragen de innovatieprojecten aan bij.

Wil je het volledige gesprek met Rogier Kemmeren van Royal Brinkman terugluisteren? Ga dan naar goedemorgen.podbean.com.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie