Gezocht: Vogelverschrikker voor bloemenzee Vaticaan

13-03-2018    09:52   |    Goedemorgen

Het is weer bijna zover: het traditionele Urbi et Orbi dat de paus met Pasen uitspreekt op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Natuurlijk mét Nederlandse bloemen. Al dertig jaar lang verzorgt bloemist Paul Deckers uit Posterholt deze kleurenpracht. Om te voorkomen dat meeuwen de bloemenzee vernielen - wat vorig jaar gebeurde - is Deckers op zoek naar een Nederlands bedrijf dat een soort van vogelverschrikkers kan neerzetten.

Afgelopen jaar bleek bij de laatste check - om zes uur ’s ochtends voor het belangrijke moment op het Sint-Pietersplein -  dat de bloemen vernield waren door meeuwen. Met man en macht moest er worden gewerkt om alles op tijd weer netjes te krijgen. Deckers wil deze problemen dit jaar voor zijn. Als eyecatcher neemt de bloemist dit jaar voor het eerst een speciale groene orchidee mee: prachtig, maar ook een kleur die de vogels interessant vinden! De arrangeur is daarom naarstig op zoek naar een methode om te zorgen dat de vogels van de bloemen afblijven, bijvoorbeeld een soort vogelverschrikker. “Natuurlijk geen echte vogelverschrikkers, maar wel iets waardoor de vogels van de bloemen afblijven. En bedrijf dat daarbij kan helpen, mag zich bij mij melden!”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...