'Geen verlies aan voelbare en latente warmte'

'Geen verlies aan voelbare en latente warmte'

ACTUEEL HORTI THEMA - Door inzetten van de DryGair-techniek, kan een teler niet alleen 50 procent op de steeds duurder wordende gas besparen, maar ziet hij ook de kwaliteit van zijn gewas er op vooruitgaan. Dat liet Eef Zwinkels van Royal Brinkman vanochtend op Paprika Tasty Radio weten.

Zowel luchtramen als doeken kunnen volledig gesloten blijven, geeft Zwinkels aan. "Daardoor is er geen verlies aan voelbare en latente warmte en we oogsten de energie die bij het proces vrij komt."

De weerbaardere gewassen hebben bovendien minder last van ziektes, waardoor er ook minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn. "En het water dat wordt opgevangen kan worden hergebruikt en draagt zo bij aan emissieloos telen", aldus Zwinkels op de tuinbouwzender.

De DryGair, bestemd voor het ontvochtigen en circuleren van kaslucht, onderscheidt zich volgens Zwinkels ten opzichte van andere systemen doordat de DryGair alleen de kaslucht behandelt en derhalve niets te maken heeft met de condities van buitenlucht. "Er hoeven dus geen aanpassingen aan schermdoeken of buitengevels plaats te vinden."

Heb je de uitzending gemist, ga dan naar goedemorgen.podbean.com om het gesprek terug te luisteren.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie