Geen geluidsscherm bij bedrijventerrein Honderdland

20-09-2018    10:06   |    Goedemorgen

De Raad van State vindt het niet nodig dat er een kilometer lang en vier meter hoog geluidscherm tussen woningen aan de Maasdijk en de tweede fase van bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk komt te liggen. Door de geringe toename van geluidsoverlast vindt de Raad van State dat aanvaardbaar. Een geluidscherm is duurder en kost meer dan dat het aan geluidisolatie oplevert, aldus de Raad in de uitspraak.

Er moet een brede groenstrook met hoge bomen komen aan de westkant van bedrijventerrein Honderdland fase 2 in Maasdijk en die moet ook in stand worden gehouden, aldus de Raad van State. De strook heeft zowel een luchtzuiverende als geluiddempende functie voor omwonenden.

Meerdere omwonenden en ook enkele bedrijven waren in beroep gegaan tegen het bestemmingsplan, omdat zij bang zijn voor overlast van de bedrijven, onder meer door het verkeer en luchtvervuiling. Zo zouden geparkeerde vrachtwagens met in werking zijnde koelinstallaties voor geluidshinder zorgen. Dit zou nu al het geval zijn op het al bestaande bedrijventerrein.

De Raad van Statezegt dat het bestemmingsplan, op de nu nog ontbrekende groenstrook na, voldoende voorziet in het voorkomen van overlast. 

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...