Gasmarkt blijft onzeker

16-02-2018    09:26   |    Goedemorgen

AgroEnergy handhaaft de marktverwachting voor korte termijn gas op onzeker. "Het weer blijft de belangrijkste prijsdriver en er zit nog steeds veel onzekerheid in de weerberichten."

Dat laat AgroEnergy in haar wekelijkse marktvisie weten. De verwachting worden bijna dagelijks bijgesteld. "Een nieuwe koudegolf vanaf week 9 wordt steeds waarschijnlijker. Kans op prijsstijging neemt daardoor toe."
 
Voor APX- en onbalansprijzen wijzigt AgroEnergy de marktverwachting van dalend naar stabiel. Voor de komende week wordt nog geen grote verandering in het weer verwacht. "Beschikbaarheid van centrales is goed, ook in de ons omringende landen. De weekforward voor week 8 is licht omhoog naar 42 euro/MWh. De weekforward voor week 9 staat nu op 43 euro/MWh."
 
"Voor de langetermijnprijzen OTC-elektra en TTF-gas handhaven we de marktverwachting op stabiel. Met name in de lange termijn TTF-gasprijzen zat niet veel beweging. De olieprijs daalde licht naar 62 dollar/vat. Meeste kans op beweging (omhoog) is bij OTC-elektra, nu de steenkoolprijs weer door de 80 dollargrens heen is en ook de CO2-prijs is opgelopen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...