#flowersforwomeninwar

#flowersforwomeninwar

8 maart is het internationale Vrouwendag. Een dag die in landen als Oekraďne en Rusland normaliter groots wordt gevierd. Alle vrouwen worden door de mannen volop in het zonnetje gezet met bloemen. Dit jaar verloopt het helemaal anders, miljoenen vrouwen zijn op dit moment op de vlucht voor de oorlog of zitten ondergedoken.

Al honderden jaren lossen bloemen vele problemen op, van ruzies tot vergeten verjaardagen. Helaas kunnen we met bloemen geen oorlog oplossen. Wel kunnen we met bloemen aandacht vragen voor alle vrouwen die ongewild in een oorlog terecht zijn gekomen. Want deze aandacht is nodig, om deze oorlog zo snel mogelijk te stoppen, maar zeker ook de vrouwen een hart onder de riem te steken, en te laten zien dat wij aan ze denken, ze helpen. Deze oorlog is geen oorlog tussen twee volken, het is de oorlog van één man.

Emmeke Huizinga-Vierhout (Kischenzi) en van John Elstgeest (Flower Circus), beiden al jaren woonachtig in Oekraine en werkzaam in de agrarische sector, roepen je op om 8 maart (en daarna!) bloemen te kopen voor je vrouw, vriendin, moeder, oma, dochter of vrouwelijke collega. Plaats een foto van dat boeket met de hashtag #flowersforwomeninwar op social media om aandacht te vragen en te laten zien dat je in actie komt. Wil je nog meer doen? Doneer dan via giro 555.

John Elstgeest woont in Bucha, vlakbij Kyiv sinds 2016. Daar runt hij Flower Circus, een bedrijf dat bloemenpromotie verzorgt voor kwekers en veredelaars. Hij is Oekraďne ontvlucht met zijn zoon. Werknemers van Flower Circus zijn nog steeds in de Oekraďne en kunnen het land momenteel niet verlaten. "Voor mij zijn bloemen een symbol van hoop en daarom wil ik op deze manier mijn steun uitspreken voor alle vrouwen die ongewild betrokken zijn geraakt bij dit conflict: #flowersforwomeninwar!"

Emmeke Vierhout woont al 20 jaar in de Oekraďne samen met haar man Kees Huizinga en hun twee dochters. De familie runt er een grote boerderij, maar door de oorlog zijn Emmeke en haar dochters nu in Nederland en Kees is onderweg. Internationale Vrouwendag is een belangrijke feestdag die altijd met veel bloemen gevierd wordt. Dat is dit jaar niet het geval met veel vrouwen die te lijden hebben van de oorlog: vrouwen die zich verschuilen in bunkers en wiens mannen en zoons vechten aan het front. "Mijn hart gaat uit naar deze vrouwen die alleen op vrede hopen en daarom zeg ik: #flowersforwomeninwar!"

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie