Filipijnen: twee nieuwe superhete chilipepers

15-12-2017    09:28   |    Goedemorgen

Twee nieuwe habanero-soorten zijn ontwikkeld door East-West Seed. De pepers hebben veel potentie.

Volgens East-West Seed doen de pepers het goed in zowel droge als natte seizoenen in de Filipijnen. Dat laat Ramil Panergayo, de productmanager, weten. De pepers heten Piquante Red en Piquante Yellow en ze zouden drie keer heter zijn dan de huidige bestseller van het bedrijf, de Red Hot. Bovendien produceren ze grotere vruchten dan de Red Hot. Er zijn maar 100 tot 120 stuks nodig om een kilo te produceren, terwijl er van de Red Hot meer dan 600 nodig zijn.

De Piquante Red is vroegrijp na ongeveer 75 tot 85 dagen. De vruchten zijn 4,5x3cm in omvang en rood als ze rijp zijn. Het heeft ook een goed aroma. De Piquante Yellow produceert een goed bladerdek, zodat de vrucht goed bestand is tegen de zon. De vrucht is 4,3x3,3cm. 

Behalve vers kunnen de vruchten ook gebruikt worden voor hete sauzen, poeder en vlokken. Komend jaar zullen de twee soorten geplant worden in Oost- en West-Afrika. Het is nog niet bekend wanneer de planten commercieel geteeld zullen worden in de Filipijnen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...