Feel Green assortiment Decorum groeit

21-05-2019    09:19   |    Goedemorgen

Vorig najaar presenteerde telersvereniging Decorum voor het eerst de duurzame Feel Green lijn op de TradeFair. Ruim een half jaar na de lancering is de range met producten snel uitgebreid en op dit moment zijn er ruim 10 kwekers met zo’n 20 producten die leveren in Feel Green. Het assortiment breidt zich dit jaar nog verder uit.

Decorumkwekers die Feel Green aanbieden voldoen aan hoge duurzaamheidseisen en streven naar een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. Zij zijn Global of MPS-Gap én MPS-SQ gecertificeerd waardoor aan strenge eisen op het gebied van o.a. product traceerbaarheid, hygiëne en sociale aspecten wordt voldaan. Feel Green producten zijn Product Proof, ze bevatten een transparant proces met betrekking tot de registratie van de juiste (biologische) gewasbescherming. De verpakking en het etiket zijn gemaakt van afbreekbare en hernieuwbare materialen. Zo wordt het gebruik van plastic geminimaliseerd. Alle Feel Green producten worden geleverd in een kartonnen tray of meermalig fust.

Assortiment
'Dat er steeds meer producten in Feel Green beschikbaar zijn, getuigt van een toenemende vraag naar duurzaam product. Decorum telers die in de toekomst ook Feel Green aanbieden, zullen het merk alleen maar versterken. Het is belangrijk dat we blijven door ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en ons assortiment verder uitbreiden', aldus Richard Scheffers van Richplant.

FSI
Als lid van het Floriculture Sustainable Initiative staat duurzaamheid hoog op de agenda van Decorum. De coöperatie heeft als ambitie om al haar leden minimaal MPS of Global GAP te laten certificeren en daarnaast ook een sociaal certificaat zoals MPS SQ te laten behalen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hallo(ween)!

Het is weer tijd voor pompoenen, niet in de laatste plaats vanwege Halloween. En dus pakken sommige mensen...