Exotische gewassen in Westlandse kassen

26-07-2021    09:36   |    WOS

Telers in het Westland wagen zich steeds vaker aan meer exotische gewassen, zo meldt de WOS. Zo worden er naast vanillestokjes, wasabi-pasta en aloë vera planten, nu ook de eerste mini-watermeloenen in de Westlandse kassen gekweekt. "Het is pionieren, maar de vraag is groot."

Van een tomaat naar een watermeloen, dat is best even een omschakeling. Maar bij tomatenkwekerij De Bakker Westland in Kwintsheul doen ze het. Van de zestigduizend vierkante meter voor de tomatenkweek, gebruikt Bart de Bakker nu drieduizend vierkante meter voor de watermeloenen. "Mini-watermeloenen, het is een speciale veredelde soort", legt de van oorsprong tomatenkweker uit.

Normaal gesproken komen watermeloenen uit het gebied rond de Middellandse Zee. "Het kweken van watermeloenen in Nederland staat nog in de kinderschoenen. We zijn de eerste in Nederland die dit doen. Het is uit nood geboren, omdat we in de tomatenteelt te maken hebben met virussen waardoor planten doodgaan. Toen hebben we voor de gein dit geprobeerd, en het werkt."

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stream Dag van de Tuinbouw

Het avondprogramma van de Dag van de Tuinbouw, inclusief de Tuinbouw Toptafel, is nu online terug te kijken....