Eosta in zee met de Musks?

Eosta in zee met de Musks?

Eosta, Europees marktleider in biologische groente en fruit, start een samenwerking met Square Roots en SpaceX, de bedrijven van respectievelijk Kimbal en Elon Musk. Doel van de samenwerking is het opzetten van een experimentele teeltlocatie voor groente en fruit in de Mojave woestijn in Nevada, in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de situatie op Mars. De ontwikkeling van de proeflocatie begint in 2022. De producten zullen verkocht worden in zowel de VS als Europa. Grote vraag: is dit bijzondere bericht écht of heeft het iets met de datum van vandaag te maken...?

De teeltlocatie in Nevada wordt geënt op het SEKEM project in Egypte, waar Eosta sinds 1990 nauw bij betrokken is. Sinds 1977 wordt hier de levenloze Belbis woestijn tot leven gewekt met biodynamische landbouw. Dit wekte de interesse van de broers, die zoeken naar landbouwmethoden voor de toekomst. De samenwerking kwam tot stand door een ontmoeting tussen de broers Musk en Volkert Engelsman, oprichter van Eosta, tijdens een recente lancering van de SpaceX Falcon 9 raket in Florida.
 
Kimbal Musk staat in de VS bekend als pleitbezorger van gezonde voeding en landbouw, met o.a. het landbouwbedrijf Square Roots, maar zit ook in de raad van bestuur van Tesla en SpaceX. Volkert Engelsman: "Elon richt zich op de sterren, terwijl Kimbal de voeten op de aarde houdt. Eosta - where ecology meets economy - opereert precies daar tussenin met biologisch-dynamische landbouwtechnieken die zich zowel op kosmische als terrestrische krachten oriënteren. Evenals Tesla's uiteraard zonder gebruik van fossiele brandstoffen."
 
Engelsman vervolgt: "We waren het er snel over eens om dit eerst maar eens op aarde uit te proberen voordat we ermee naar Mars gaan. Deze samenwerking wordt tweerichtingsverkeer. Ons dochterbedrijf Soil & More levert de agronomische kennis, wij de markt, de gebroeders Musk de interstellaire visie en het kapitaal."
 
Elon en Kimbal Musk richtten in 1995 samen het bedrijf Zip2 op, dat ze in 1999 verkochten. Sindsdien richtte Kimbal zich voornamelijk op gezonde voeding en landbouw met verschillende bedrijven (Square Roots, The Kitchen Restaurant Group) en de NGO Big Green, terwijl Elon doorbrak met elektrische auto's (Tesla) en ruimtevaarttechnologie (SpaceX).

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie