Duurzaam: Renewaball

23-02-2021    10:33   |    Goedemorgen

Elk jaar worden er zo’n 300 miljoen tennisballen geproduceerd. Veelal in Zuidoost-Azie. In Nederland gebruiken we er zo’n 5,5 miljoen per jaar. Voordat die ballen in ons land aankomen, zijn ze vaak al twee keer de wereld rondgeweest. Wordt er mee getennist, dan komen er bij elke slag ontelbare deeltjes microplastics vrij, die in de lucht blijven dwarrelen. En uiteindelijk belandt 97% van alle tennisballen in de prullenbak. Allemaal niet goed voor het milieu.

De Renewaball brengt daar verandering in. Deze eerste recyclebare tennisbal ter wereld is gemaakt met oude ballen en 100% recyclebaar. De bal wordt geproduceerd en gebruikt in West-Europa. Het vilt van de bal is gemaakt van biologisch wol en katoen, en bevat geen polyester en nylon. Zo kun je met een goed gevoel de baan op voor een veel milieuvriendelijker partijtje tennis.

Duurzame tennissport
"Als hoofdsponsor van een van de meest innovatieve tennistoernooien ter wereld, het ABN AMRO World Tennis Tournament, neemt ABN AMRO graag het voortouw in het verduurzamen van de tennissport. Wij steunen dan ook de ontwikkeling van de Renewaball. Want één bal kan al het verschil maken", aldus de bank.

Lees hier meer over het recycleproject en hoe je zelf kunt bijdragen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws