Duizenden Amalia's op de Dam

16-01-2019    14:26   |    Goedemorgen

Prinses Catharina-Amalia is zaterdag prominent aanwezig op Nationale Tulpendag in Amsterdam. De feloranje tulp die naar de prinses is vernoemd, is een van de geselecteerde soorten. Ook tulpenprinses Flora Munster uit Wieringerwerf is aanwezig.

De vierdejaarsstudente bedrijfskunde Flora Munster (21) en kwekersdochter uit Wieringerwerf is dit jaar gekozen tot Tulpenprinses. Zij selecteerde samen met kweker Michiel Kruijer van H&M Flowers uit Wervershoof de vier tulpen voor de pluktuin. Zaterdag 19 januari assisteert Flora tv-persoonlijkheid Quinty Trustfull bij de opening van het nieuwe tulpenseizoen op de Dam in Amsterdam. Voorafgaand aan de opening doopt Quinty Trustfull haar eigen tulp.
Pal voor het paleis leggen kwekers voor het 8e jaar op rij een reusachtige pluktuin aan met 200.000 kleurrijke tulpen. Dit jaar is het thema 'Flowerpower'.

Tulpenseizoen
Iedere bezoeker mag gratis een bos plukken. In totaal worden er meer dan 15.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. Met deze Nationale Tulpendag wordt de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot en met eind april is het tulpentijd. Met circa 1,8 miljard stelen zijn tulpen een belangrijk exportproduct van Nederland. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...