Drone met camera en geurtechnologie in kas

17-11-2015    10:42

De diversiteit en verscheidenheid van de opleidingen binnen Hogeschool Inholland leidt tot interessante cross overs. Op dit moment werken studenten Luchtvaarttechnologie en Tuinbouw & Agribusiness samen aan een project waarbij drones worden ingezet bij scouting en metingen in de kas.

De studenten hebben hun eerste vlucht in één van de kassen van Bunnik Plants in Bleiswijk al achter de rug. Technisch gezien deed de drone exact wat de pilot wilde, bij het vliegen had de aluminiumconstructie van de kas geen invloed op het besturingssysteem. Horde één is dus genomen.

De studenten gaan nu verder met een cameraleverancier Aris in Eindhoven om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om cameratechnologie te koppelen aan de dronetechnologie. Ook gaan de studenten op zoek naar de mogelijkheid om een geurdetector aan de drone te verbinden om zo feromonen in de kas te kunnen opsporen.

Dit onderzoek is uitgevoerd vanuit de Inholland Innovatie Studio in het kader van het voor Inholland profilerende thema ‘Duurzame Techniek en Groen’. Studenten krijgen de mogelijkheid via onderwijsprojecten en/of extra curriculaire activiteiten te werken aan duurzame innovaties. Hogeschool Inholland Delft biedt zes voltijdopleidingen aan op het gebied van Agri, Food & Life Sciences en Luchtvaarttechnologie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws