Chrysanten sieren troon op Prinsjesdag

14-09-2015    10:20

Op Prinsjesdag wordt de troon ook dit jaar aangekleed met chrysanten. Niet alleen de miljoenennota, maar ook de bloemkeuze voor Prinsjesdag is daarom vroegtijdig uitgelekt, zo grapt FloraHolland.

De Scheveningse bloemist Ton Verzijl en bloembindster Aislinn de Ronde selecteerden donderdag 10 september 2015 bij chrysantenkweker Jan van Ruyven uit Maasdijk persoonlijk de chrysanten voor de bloemdecoraties in de Ridderzaal. De bloemen staan dinsdag aanstaande onder meer pal naast de troon, bij de entree en langs de balustrade van de zaal. De keuze voor chrysant als hoofdbloem en de kleurencombinatie is gemaakt door de Staten-Generaal. Dit jaar zijn de hoofdkleuren creme en wit met als accentkleur brons.

3.000 chrysanten
In totaal worden zo'n 3.000 bloemen van verschillende chrysantensoorten verwerkt in de koninklijke decoraties. Na afloop worden de bloemen bij diverse verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Den Haag aangeboden. Verzijl verzorgt voor het derde jaar op rij de bloemdecoraties in de Ridderzaal. Deze activiteit is tot stand gekomen via JustChrys, de promotieclub van alle chrysantenkwekers.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Limburg Agrofood viert verjaardag

LimburgAgrofood – het programma dat in februari 2018 is gestart om de sector agrofood in Limburg te helpen groeien en innoveren – is 1 jaar...