Brinkman en Moleaer bundelen krachten

16-04-2019    10:04   |    Goedemorgen

Royal Brinkman en Moleaer bundelen hun krachten om met een nieuwe ‘Nanobubble’ technologie de waterkwaliteit voor de tuinbouw significant te verbeteren. Nanobubbles verhogen het zuurstofgehalte in irrigatiewater. Door zuurstofverrijking van het irrigatiewater verbetert de kwaliteit en productie van het gewas aanzienlijk.

'Telers die Nanobubbles op hun irrigatiewater toepassen ervaren consequent een betere waterkwaliteit. Dankzij de nieuwe samenwerking tussen Moleaer en Royal Brinkman kunnen telers nu wereldwijd de voordelen van zuurstof Nanobubbles ervaren', aldus Michiel de Jong, Director of Business Development in Horticulture & Europe bij Moleaer. Moleaer ontwikkelde de Nanobubble-technologie in 2017 en betrad kort daarna de tuinbouwmarkt.

Zuurstof
Zuurstof is een essentieel macro-element voor een gezonde plantengroei. Nanobubbles hebben een diameter van 100 nm, kleiner dan de golflengte van het licht. Ze verhogen en handhaven snel het zuurstofgehalte in het irrigatiewater, verbeteren de waterkwaliteit en stellen plantenwortels in staat om de opname van voedingsstoffen te verhogen, wat samen de gezondheid, opbrengst en gewascyclus verbetert.

Samenwerken
Bas Brinkman, Technical Manager bij Royal Brinkman. 'De Nanobubble technologie van Moleaer is de meest effectieve beluchtingstechnologie die we in de industrie hebben gezien. Bovendien wordt waterkwaliteit steeds belangrijker voor onze klanten. Moleaer heeft aangetoond dat, wanneer zuurstofverrijkte Nanobubbles worden toegepast op irrigatiewater, telers de algemene waterkwaliteit kunnen verbeteren en dat daarmee ook de gewasproductie verbetert. We zijn verheugd om met hen samen te werken om deze nieuwe technologie te introduceren aan de internationale tuinbouwmarkt. Binnenkort wordt de eerste grootschalige praktijkproef met Nanobubbles in Nederland opgestart.' Volgens de overeenkomst heeft Royal Brinkman het recht om de Nanobubble producten en -oplossingen van Moleaer te promoten en te distribueren op de internationale tuinbouwmarkt.

Moleaer
Moleaer Inc. in Los Angeles (Californië, USA) ontwikkelt plug-and-play Nanobubble generatoren op industriële schaal om een breed scala aan processen te verbeteren. Naast de (glas)tuinbouw worden deze ook toegepast bij processen als metaalscheiding, afvalwaterbehandeling en olieterugwinning.

Op de foto: Moleaer and Royal Brinkman tekenen het contract, onder Michiel de Jong (Moleaer) en Bas Brinkman, boven Ronald Barzilaij en Maartje Jung (Royal Brinkman.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Lagere boete voor Bayer

De boete die het Duitse chemieconcern Bayer moet betalen aan een man die zegt kanker te hebben gekregen van het veelvuldig gebruik van het...

Update Spoorboekje Banenafspraak

32% van de leden van Glastuinbouw Nederland heeft aangegeven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te hebben. 24% geeft aan...