Bright 5: 'Een nieuw pareltje voor de sector'

10-12-2018    10:19   |    Goedemorgen

Afgelopen vrijdag werd Bright 5 gepresenteerd. Dit is een nieuwe samenwerking tussen ondernemers en kennisinstellingen om voor 5 belangrijke sectoren in het zuiden innovaties te verwezenlijken.

Het gaat om de sectoren Asperge, Blauwe Bessen, Champignon, Aardbei en boomteelt. Gedeputeerde Hubert Mackus (landbouw, natuur, infra, rail en monumenten), is blij met deze nieuwe samenwerking: 'Als Provincie ondersteunen we dit van harte. Wanneer ondernemers en kennisinstellingen samen werken aan innovaties, is er sprake van een ijzersterke combinatie. De sterk groeiende campus biedt een vruchtbare voedingsbodem voor dit soort samenwerkingen. Venlo, Limburg en de Brightlands Campus Greenport Venlo hebben er sinds vrijdag weer een pareltje bij.'

 


In de samenwerking worden ondernemers sterk vertegenwoordigd door het Blauwe Bessen Platform, Mushroom Valley, Boomteelt studieclub Horst aan de Maas, Compas Agro en Aardbeienplatform i.o. Met de ondertekening door ondernemers uit de diverse sectoren werd de aftrap van Bright 5 officieel gemaakt.

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws