Brancheopleiding start weer: inschrijven kan nog

27-01-2021    09:47   |    Goedemorgen

Op vrijdag 5 maart start op initiatief van Kasgroeit in samenwerking met Inholland Academy een nieuwe groep met de brancheopleiding Glastuinbouw. De brancheopleiding is een modulaire opleiding die speciaal is opgezet voor medewerkers die zich willen ontwikkelen naar een hoger niveau binnen het glastuinbouwbedrijf waar ze werken.

De snelle ontwikkelingen in de sector vragen om steeds andere competenties van vooral leidinggevenden en teeltspecialisten. De brancheopleiding kent daarom twee richtingen; Bedrijfsvoering en Teelt. De bijeenkomsten vinden grotendeels plaats bij de deelnemer op locatie (in het eigen bedrijf) en/of bij mededeelnemers op locatie. Inschrijven is nog mogelijk, er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Vraagstukken uit het bedrijf
Omdat per bedrijf en medewerker de vraag zo verschilt, is het lastig om zomaar een passende opleiding aan te wijzen. De brancheopleiding is praktijkgericht omdat er gebruik wordt gemaakt van vraagstukken uit het bedrijf. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en is verdeeld over vier blokken.

Persoonlijke leercoach
De brancheopleiding Glastuinbouw is een uniek opleidingstraject waarbij je met een persoonlijke leercoach je leerdoelen afstemt. Gedurende het traject wordt volop gewerkt aan de zogenaamde ‘21e eeuwse vaardigheden’ zoals: samenwerken, problemen oplossen, communiceren en innoveren. Deze competenties zijn essentieel om goed te kunnen functioneren in een duurzaam, toekomstbestendig glastuinbouwbedrijf.

Kijk hier voor meer informatie


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws