BLOG Wouter van Vliet: De bubbel

19-07-2022    09:34   |    Wouter van Vliet

Een weblog van Wouter van Vliet. Hij is sectormanager tuinbouw bij Van Iperen. Wouter schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Op een warme zomeravond mijmerde ik over de Corona periode die hopelijk achter ons ligt. Het inspireerde mij tot het schrijven van deze blog. Wat was ons wereldje de afgelopen twee jaar  klein en wat hebben we geleefd in onze eigen bubbel waarin we ons ‘veilig’ waande.
 
De afgelopen tijd heb ik heel wat kilometers gemaakt, van het zuidelijkste stukje van Zeeland tot aan Noord-Holland en van Limburg tot aan Noordoost Nederland.

Het was boeiend om in zoveel verschillende gebieden met collega’s, telers en ondernemers te sparren over hun teelttechnische uitdagingen; donkere wolken of juist kansen voor de toekomst. De echte verhalen achter deze uitdagingen kom je alleen te weten als je elkaar in de ogen kunt kijken en met elkaar in gesprek gaat.
Opvallend  is dat meningen en   toekomstvisies  heel  veel overlap kunnen hebben, maar dat we denken van niet omdat we de tijd niet nemen om met elkaar in gesprek te gaan, we hebben het ‘te druk’. Gevolg is een vertroebelde blik vol vooroordelen over cultuur- en karakterverschillen.

De kracht zit in het collectief,  samen is zoveel sterker dan alleen.

We laten niet snel iemand toe in onze bubbel, want dat betekent dat we ons kwetsbaar moeten opstellen. Maar juist het samen sparren, ideeën uitwisselen en elkaar beter maken is super belangrijk in deze onzekere tijden. Op weg naar dat gemeenschappelijke doel.
 
Jonas Vindegaard bewees het ook weer in de 11 e etappe van de Tour de France. Zonder de hulp van zijn collega’s in de ploeg die hem in staat stelde als eerste de finishlijn te halen, had hij niet kunnen winnen.
Zullen we tijdens onze vakanties eens nadenken hoe we na deze periode weer meer samen kunnen doen. Elkaar de ruimte geven om een mening te geven en van elkaar te leren. Die ruimte hebben we nodig om te kunnen groeien.


Reacties (1)

loan financial 2 weeks ago

Good day. Quick loans Service available here. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....