Blog: 'Traineeship Rijk Zwaan zet jouw ontwikkeling op één'

08-01-2018    09:29   |    Angela van der Maarel

Een weblog van Angela van der Maarel, recruiter bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Zij schreef deze exclusief voor Goedemorgen.

Jaarlijks groeit ons bedrijf met ongeveer tien procent. Alleen al in Nederland hebben wij zo’n 85 vacatures. Op alle niveaus, van mbo tot wo. Voor studenten, starters en ervaren kandidaten. Wie interesse heeft, kan er alles over lezen op www.werkenbijrijkzwaan.nl.

Sinds vier jaar bieden we ook een traineeship aan onder de naam Young Professionals. Dit is een bekend fenomeen bij banken en bedrijven als Unilever of Heineken en dus ook mogelijk bij Rijk Zwaan. Als trainee volg je een gestructureerd werk- en opleidingsprogramma. Heb je een hbo- of wo-opleiding en maximaal drie jaar werkervaring, dan kom je hiervoor in aanmerking. Door drie functies voor elk drie jaar te vervullen, ontwikkel je jezelf in de volle breedte. Het doel is om door te groeien tot een leidinggevende functie binnen Rijk Zwaan.

Als trainee volg je het Young Talent Development-programma. Met collega’s uit de hele wereld ga je samen op training om persoonlijke vaardigheden te ontdekken en verbeteren. Dit jaar is er een groep jongeren uit China, Brazilië, Frankrijk en Nederland gevormd. De deelnemers zijn altijd razend enthousiast, wat wij merken aan de reacties. ‘Uiterst leerzaam’, ‘inspirerend’, ‘mijn eigen talenten ontdekt’, ‘inzicht in cultuurverschillen’ en ‘bijzondere band opgebouwd’ zijn er een aantal. Na die dagen hebben zij sterk aan de persoonlijke ontwikkeling gewerkt en hun interne netwerk uitgebreid.

Ontwikkelen en groeien, dat staat bij ons namelijk op nummer één. Voor iedereen. Trainees en alle andere medewerkers kunnen in de zogenaamde RZ Academy trainingen en opleidingen op maat kiezen. Dat spreekt medewerkers bijzonder aan. Dat geldt overigens ook voor het internationale karakter van ons bedrijf, de mensgerichtheid en onze missie ‘Sharing a healthy future’. Met het traineeship trekken wij steeds meer studenten van binnen én buiten de tuinbouw.

Die laatste zijn vaak positief verrast door de mogelijkheden die wij bieden. Daarmee kunnen wij ons meten met bekende multinationals. Op donderdag 22 maart 2018 zijn potentiële Young Professionals van harte welkom op onze Inhousedag. Aanmelden kan tot en met 11 maart via www.werkenbijrijkzwaan.nl/vacatures/young-professionals-inhousedag. Misschien iets voor jou?


Reacties (2)

Arjan at 09.01.2018

Wat is leuk idee, deze blog!

Arjan at 09.01.2018

- een leuk -

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...