'Westland wil banen bieden'

01-03-2017    09:57   |    Omroep West

Het Westland kan voor Den Haag de oplossing vormen voor het grote aantal mensen met een bijstandsuitkering en het groeiend aantal statushouders zonder werk. Wethouder Mohamed El Mokaddem van Westland en de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh willen statushouders uit Den Haag nog vóór de inburgeringscursus aan de slag helpen in de agri-sector van het Westland.

Den Haag staat op de derde plek op de ranglijst van Nederlandse gemeenten met de hoogste bijstandsdichtheid. Per duizend inwoners ontvangen in de Hofstad zo'n veertig mensen al langer dan drie jaar een uitkering. Meer dan 35 mensen op de duizend krijgen korter dan drie jaar een bijstandsuitkering. Dat hoge cijfer heeft volgens het CBS vooral te maken met de grote instroom van nieuwkomers uit Syrië en Eritrea.

Westland heeft juist de minste mensen met een bijstandsuitkering. In de gemeente Westland hebben per duizend inwoners nog geen tien mensen een bijstandsuitkering; de laagste bijstandsdichtheid van het land.

Groeiende economie
"Wij hebben iedereen nodig", zegt Wethouder Mohamed el Mokaddem van Westland. "Het aantal Poolse werknemers in de agri-sector daalt fors door de groeiende economie in Polen. Daarnaast vergrijst de bevolking, waardoor we veel nieuwe werknemers nodig hebben in het Westland."

De vluchtelingen die drie weken statushouders zijn kunnen al in het Westland aan de slag, zegt El Mokaddem. "Want als we moeten wachten tot ze de inburgeringscursus hebben gedaan, zijn we drie jaar verder. Juist als statushouders tussen Nederlanders werken, kunnen ze goed integreren", zegt El Mokaddem.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....