Blog: TeamNL van Food & Flower

17-02-2022    08:50   |    Puck van Holsteijn

Een weblog van Puck van Holsteijn. Zij is directeur van HortiHeroes én World Horti Center. Puck schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Genieten jullie ook zo van de Olympische Winterspelen? Juichend op de bank voor Irene Schouten, vol lof praten over Ireen Wüst die op haar 5e Olympische Spelen alwéér goud behaalde en natuurlijk de shorttracksters die hun favorietenrol waarmaakten. Hoe gaaf is het om met een team zo’n prestatie neer te zetten! Ik ben ook nogal resultaatgericht… en vind het super gaaf om met een team datgene te presteren waarmee je de klant overtuigt en (en misschien jezelf ook weleens) verrast.

Tijdens al dat sportgeweld ontdekte ik leuke gelijkenissen tussen TeamNL en de samenwerkingen in de Food & Flower industry. TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Eén sportteam met één ambitie: Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het veld, op de baan, in het water en, waar er maar gesport wordt, de beste van de wereld zijn! TeamNL topsporters strijden voor Nederland, inspireren Nederland en maken Nederland trots. TeamNL is van Nederland. Achtentwintig bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF een gezicht aan TeamNL te geven. [1] Deze tekst zouden we voor onze branche moeten copy-pasten! En ik stel me de vraag: ‘Kan onze branche nog wat leren vanuit de sport?’

In een filmpje op site van TeamNL vertellen Kjeld Nuis en Ireen Wüst hoe fun en ontspanning bij kunnen dragen aan betere prestaties. Beide sporters zijn mega gemotiveerd, maar zeggen ook goed te kunnen loslaten en genieten. Heel bewust je momenten kiezen en focussen is een van de adviezen en daarnaast is een goede sfeer en lol met elkaar erg belangrijk.

Zijn alle schakels in onze sector ook al zo goed gebundeld? Hebben we de juiste teams opgesteld? En hebben we de juiste focus en zo ja, delen we die met elkaar? Ik denk dat we als sector nog meer van onszelf mogen laten horen en dat de gezamenlijke ambitie kan worden aangescherpt. Als ik me alleen richt op de teams waar ik nauw mee mag samenwerken (WHC en HortiHeroes), kan ik wel stellen dat er saamhorigheid is, we knelpunten oplossen, we elkaar waarderen en veel lol hebben. We hebben voldoende speelruimte en bewegingsvrijheid om tot nieuwe initiatieven te komen. Daardoor ontstaat ook een belangrijk aandachtspunt: het aantal initiatieven in combinatie met de focus. Daar werken we, als team, hard aan.

TeamNL van de Food & Flower Industry, o.a. het WHC en HortiHeroes, brengen de sector via diverse kanalen bij elkaar. We vertegenwoordigen de sector op nationaal en internationaal topniveau en willen mensen inspireren en laten wij ook MEGA trots zijn op al onze kennis en innovaties en dat met elkaar overbrengen. Samen zijn wij dus TeamNL voor de Food & Flower Industry, 365 dagen per jaar!


[1] https://teamnl.org/over-team-nl


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws