Blog: 'Rust Roest' - Of toch niet!

Blog: 'Rust Roest' - Of toch niet!

Een weblog van Wouter van Vliet. Hij is sectormanager tuinbouw bij Van Iperen. Wouter schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Een bekend Oud-Hollands spreekwoord.

Een citaat vanuit internet overgenomen;:

'Dat is een spreekwoord ontleent aan 't yzer, dat wanneer het gebruikt word, blank blyft; maar wanneer het stil ligt, uitslaat, ineet, en verderft. Men past dit aardig toe op menschen, die door eene vadzige ledigheid, in zich zelven onbequaam worden, en als vervuilen en verroesten'

Is het toeval dat we dit spreekwoord nauwelijks meer horen? Wie deze betekenis letterlijk neemt, zou zeggen dat rust niet goed is, maar het tegenovergestelde is mijns inziens waar. De vraag is nu, hebben we nog wel eens écht rust? Of komen we eigenlijk nooit meer tot rust en staan we continu 'aan'! Dit kan bijvoorbeeld komen door de omgeving die ons prikkelt zoals door de telefoon, laptop, tablet etc.

Vakantie verbetert de prestatie en bevordert creativiteit, aldus wetenschappers.

Een vakantie werkt eigenlijk net als slapen. Je hebt regelmatig herstel van stress nodig om op de langere termijn gezond te blijven. Eén keer uitslapen werkt niet tegen vermoeidheid, datzelfde geldt voor één lange periode van vakantie in een jaar.

Laten we onszelf eens de spiegel voorhouden en kijken hoe we het afgelopen half jaar hebben gewerkt en of we iets meer rust in ons werk kunnen krijgen.

Ik hoop dat u, jij en ik de komende vakantieperiode de rust eens goed kunnen laten roesten en dit spreekwoord in positieve zin weten om te buigen. Rust nemen, zodat we weer opgeladen zijn om er tegenaan te kunnen gaan, vol goede ideeën en positieve energie.

Lees eens een goed boek, houd mooie gesprekken met elkaar of maak een wandeling door de natuur en geniet van de omgeving.

En die telefoon? Nu even niet… Gewoon even genieten van elkaar en het moment.

Fijne vakantie!

Bron: Wouter van Vliet

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie