BLOG Puck van Holsteijn: Let's open the loop & change the game

12-07-2022    10:55   |    Puck van Holsteijn

Een weblog van Puck van Holsteijn. Zij is directeur van HortiHeroes én World Horti Center. Puck schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Alweer twee weken geleden vond ons jaarlijkse HeroFestival plaats. Op een warme donderdag kwamen ondernemers, young professionals, overheidsinstellingen en startups samen om IMPACT te maken binnen en buiten de Food & Flower industrie. Wat een energie kwam daar samen, heel tof om weer zo live met elkaar te kunnen verbinden!

Maar, hoe maak je nu precies impact in deze sector? Hoe zorg je ervoor dat je een gamechanger wordt?
Dit is de vraag die ons als HortiHeroes al bijna vijf jaar dag in, dag uit bezighoudt. De vraag die de sprekers van het HeroFestival beantwoordde. En de vraag waar ik het vaak met partners, startups en anderen uit de sector over heb.

Vlak voor het HeroFestival sprak ik een succesvol ondernemer uit de Food & Flower industrie. Zij stelde dat we impact kunnen maken als je:
1. Durft te focussen en...
2. Niet bang bent om groot te denken.

Een goed voorbeeld hiervan ervaarde ik kort hierna bij startup LOOP Biotech BV. Hun Loop Living Cocoon is 's werelds eerste levende doodskist die de aarde juist verrijkt. Een krachtig voorbeeld van focussen op één succesvol product en groot durven denken. Want iedereen gaat dood, dus met deze innovatie maken ze grote impact en kunnen we de wereld doorgeven.

Hun motto? Let’s close the loop. Oftewel, word zelf onderdeel van de cyclus van de aarde. En dit is precies de mate van impact die wij ook met gezonde voeding en bloemen en planten kunnen maken. Met de HortiHeroes community maken wij de wereld elke dag een beetje groener en gezonder door het aanjagen van innovatie in en met de Food & Flower industry.

Wat zou dan ons motto voor impact moeten zijn? Let’s open the loop & change the game! Laten we juist op zoek gaan naar impact buiten de gebaande paden, de grenzen opzoeken en de deuren openzetten om creatieve en innovatieve ideeën toe te laten.

We zijn 5 jaar geleden gestart met HortiHeroes om talent van binnen en buiten aan te trekken en die ‘loop’ te openen. En vooral om talent enthousiast te maken voor de sector en de match te maken met interessante technieken van buiten de sector.

In Nederland hebben we de power om samen continue te blijven verbeteren en de kennis om wereldwijd mensen op te leiden om planten, bloemen, groente en fruit te telen. Laten we die impact (blijven) maken met elkaar!

En voor wat betreft die eerdere tips, verleg de komende weken ook even je focus op de zomervakantie. Ik wens jou een hele fijne zomer!


Reacties (2)

homelend sumiti 2 weeks ago

Good day. Quick loans Service available here. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti

loan financial 2 weeks ago

Good day. Quick loans Service available here. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....