Blog: Plannen maken en uitvoeren

20-05-2019    10:07   |    Goedemorgen

Een weblog van Arne van Aalst. Hij is sales director Noordwest-Europa bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Van Aalst schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

De eerste collega’s van mij gaan alweer op vakantie, vaak naar zonnige oorden waar de temperaturen nu al boven de 20ºC liggen.
Voor ons komt de vakantie ook al in zicht, een goede maand en dan reizen we af, dit jaar gaan we naar een mooi Grieks eiland. Samen met mijn ‘Sjakie’, hebben we deze reis gepland.

Plannen maken, daar zijn wij als mens goed in, plannen maken en daaraan gekoppeld, doelen stellen geeft energie. Je leeft ergens naar toe en kan onderweg ook bijstellen en aanpassen.
Wat ook niet onbelangrijk is, je hebt er zelf een stuk(je) grip op en je kunt het eindresultaat ook zelf zien.

Plannen, we doen het allemaal, in je privéleven en in het zakelijke domein. Binnen Koppert hebben we een snelkookpan aan bruisende ideeën, sommige van die ideeën halen het tot daadwerkelijke plannen.
Wil dat zeggen dat de overige ideeën niet goed zijn? Zeker niet maar we kunnen niet alles tegelijk doen. Simpelweg omdat je ook focus moet blijven houden en hoe meer ballen je in de lucht moeten houden, hoe lastiger het wordt om de plannen succesvol uit te voeren.

Gewasbescherming, het is een hot topic, wat is veilig wat niet, wat kan gebruikt worden, wat niet?

Hoe gaat de afnemer om met gewasbeschermingsmiddelen, stellen zij bovenwettelijke eisen boven de al veilige wettelijke eisen? Het wordt er voor ondernemers niet makkelijker op, het creëert mogelijk wel kansen voor degenen die hierop het beste anticiperen.

Maak een (gewasbescherming)plan en voer dit ook uit, leer hiervan en pas vervolgens weer aan daar waar nodig. Zo zult u steeds dichter bij uw doelen komen.

Alvast een mooie zomer gewenst!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws