Blog: Op Greentech moet je zijn!

04-11-2021    11:02   |    Patrick Dankers

Een blog van Patrick Dankers, productmanager op de afdeling Horticultural proces control bij Priva. Hij schrijft de blog exclusief voor Goedemorgen.

Nadat ik vorig jaar de fysieke GreenTech bij nader inzien toch erg miste, kon ik dit jaar natuurlijk niet wachten om 28 september af te reizen naar Amsterdam. Ik moest uiteraard wel wachten omdat de A12 afgesloten was en ik in de file verzanden, maar gelukkig was ik niet de enige. Met een gemiddelde snelheid van 25 km/h kwam ik dan uiteindelijk aan bij de Amsterdam RAI.

Na een korte zoektocht naar het coronacheckpoint was ik dan met ticket en armbandje eindelijk klaar om het walhalla van de Nederlandse tuinbouw techniek te betreden. En dat was een teleurstelling… één hal die, als we eerlijk zijn, voor de helft gevuld was met stands. Dit is toch niet een goede vertegenwoordiging van de Nederlandse tuinbouw sector. Blijkbaar hadden veel bedrijven er helaas voor gekozen om deze GreenTech te laten schieten.  

Desondanks was GreenTech het bezoeken waard. De bedrijven die er waren hadden flink uitgepakt en de kwaliteit van de lezingen was prima. En na 1,5jaar Covid-19 was het natuurlijk ook bij uitstek een moment om elkaar weer fysiek te ontmoeten. Oftewel na een dag GreenTech was ik moe en voldaan toen ik richting de parkeergarage ging. Daar mocht ik netjes 26 euro betalen aan de RAI om mijn eigen auto terug te krijgen. Als je dit door rekent dan betaal je 800 euro per maand voor 10m2 asfalt in het centrum van Amsterdam… Zelfs leden van ons Koninklijk Huis zouden zich schamen voor een dergelijke prijsstelling.  

Enkele dagen later volgt er dan een persbericht; in drie dagen heeft GreenTech maar liefst 4.200 bezoekers mogen verwelkomen. En dit staat nota bene in het persbericht met de titel; GreenTech Live&Online Exceeded expectations. Ik denk dat dit vooral iets zegt over de verwachting die de organisatie zelf had. Ik weet dat dit misschien een harde uitspraak is maar de wereldwijde tuinbouw markt groeit enorm en dan is 4.200 bezoekers toch teleurstellend.

Nu ben ik natuurlijk al kritisch geweest op de bedrijven, de RAI, de organisatie en dus de volgende zijn dan ook de bezoekers. Kom op lezer, wij zijn tuinbouw land nummer één! Dus je gaat als branchegenoot ieder jaar, één dag naar Amsterdam om je sector te promoten. Ook al ben je niet van plan te investeren, ook al ben je niet specifiek opzoek naar iets en ook al heb je moeite met de internationale aandacht op GreenTech… Je moet hier gewoon zijn. Om te zien wat er mogelijk is, wat er gebeurd in de wereld, om geïnspireerd te worden en om u zich te laten verbazen over de wondere wereld van de techniek.

U begrijpt dat deze weblog is geschreven met een knipoog. Maar ergens hoop ik dat u ook de ondertoon snapt. Wij als Nederlandse tuinbouw sector hebben een event als GreenTech nodig. Dit maakt GreenTech een event van en voor de sector en daarom moeten we als sector (kwekers, bedrijven, toeleveranciers, organisatie) zorgen dat de GreenTech hét podium is en blijft van de wereld. GreenTech 2022 vindt plaats op 14-15-16 juni, zet alvast een kruisje in uw agenda!


Reacties (1)

Wil dankers at 04.11.2021

Dit voor Nederland essentiële economische tuinbouw promotie-event prima verwoord en hopelijk daarmede verder gestimuleerd Patrick!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws