Blog: Kansen versus risico’s

18-01-2019    08:38   |    Goedemorgen

Een weblog van Arne van Aalst. Hij is sales director Noordwest-Europa bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Van Aalst schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Ik weet niet hoe u er mee omgaat maar van nature zijn mensen vaak voorzichtig, niet geheel onterecht natuurlijk. Ondoordachte stappen kunnen tenslotte leiden tot brokken. Maar door (te) voorzichtig te zijn kun je ook mooie kansen mislopen.

Binnen bedrijven heb je verschillende type medewerkers. De een is opportunistisch en ziet overal kansen en mogelijkheden. De ander ziet de mogelijke risico’s. Is dat erg? Nee, want je komt immers samen tot de beste resultaten. Uiteindelijk gaat het om het bereiken van het doel wat je met elkaar hebt gesteld.

Binnen Koppert Nederland werken we steeds meer met zelfsturende teams per gewas. Deze teams zijn verantwoordelijk voor het totaalplaatje van een bepaald gewas. Zowel voor de kosten en opbrengsten als voor de kansen die men bijvoorbeeld vanuit de markt oppakt.
Het resultaat is dan bijvoorbeeld dat zo’n team snel kan inspelen op de actualiteit binnen een bepaald gewas. Op die manier zijn we de teler snel van dienst en kan het probleem getackeld worden.

Een paar maanden geleden schreef ik al eens een blog over ons Agri-team. Ook een zelfsturend team bestaande uit enthousiaste en opportunistische mensen die kansen zien. Die zich niets aantrekken van mensen om hen heen die vooral de mogelijke risico’s zien. Deze positieve mentaliteit heeft geleid tot veel trial en error proeven in de praktijk, in aardappelen, uien en (spruit)kool met zeer hoopvolle resultaten.

Voor 2019 gaan we participeren in een proef in de Agri geïnitieerd door de sector zelf. Ik ben benieuwd naar de kansen die daar uit komen!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hallo(ween)!

Het is weer tijd voor pompoenen, niet in de laatste plaats vanwege Halloween. En dus pakken sommige mensen...