Blog: Hoop doet leven

05-01-2021    10:27   |    Wouter van Vliet

Een weblog van Wouter van Vliet. Hij is sectormanager tuinbouw bij Van Iperen. Wouter schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Je had bijna de moed laten zakken in 2020 door alle negatieve berichtgevingen over het coronavirus, de Brexit en de doofpot omtrent de toeslagenaffaire. De mentale gezondheid van vele mensen is flink op de proef gesteld. Eenzaamheid door ‘social distancing’ is een steeds groter wordend probleem. En ook zakelijk was 2020 een uitdaging; vluchtige, digitale gesprekken waren aan de orde van de dag, waardoor veel zaken onder de oppervlakte bleven en diepgang werd gemist.

Tot zover 2020…

Allereerst wil ik een ieder de beste wensen voor het nieuwe jaar toewensen. Zowel zakelijk als persoonlijk hoop ik voor iedereen op een gezond en gelukkig 2021. In het dorp waar ik woon luidden tijdens de jaarwisseling de kerkklokken. Deze waren goed te horen omdat er minder vuurwerk werd afgestoken. Voor mij een mooi teken van verbondenheid en hoopgevend voor het komende jaar. Een ieder zal zijn “hoop” vanuit zijn of haar eigen overtuiging zoeken.
 
Persoonlijk hoop ik dit jaar de diepgang terug te kunnen vinden in discussies, in gesprekken (liefst wat minder digitaal) en in de algemene omgang met anderen. Meer tijd te hebben en maken om eens goed door te vragen, naar elkaar te luisteren, oog te hebben voor elkaars tekortkomingen en geduld te hebben om hier mee om te gaan en naar te handelen. Wie mist niet het praatje bij het koffiezetapparaat en het persoonlijke contact. Belangrijke dingen die de mens nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Omdat dit nu even anders is en nog wel even blijft, is het goed om jezelf dit af te vragen; waarvoor kom je ‘s-morgens je bed uit, waar word je gelukkig van en waar haal je je werkplezier uit? Nog te vaak denken we werkplezier of geluk te vinden in grote prestaties of aankopen. De kunst is om je hebzucht te beheersen, het zijn de kleine dingen die het doen. Het geven van een complimentje, het geven van een gevoel van veiligheid, het krijgen van vertrouwen en het krijgen van ruimte om te groeien. Ook al kan het nu even (nog) niet zoals we gewend zijn, geef de mensen om je heen een beetje hoop. Want hoop, hoop doet leven…


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws