Blog: Hein

15-02-2022    09:57   |    Ronald Grootscholten

Een weblog van Ronald Grootscholten. Hij is partner en senior adviseur bij Florpartners. Ronald schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Daar stond ik dan, als broekie van 24 jaar. Voor de deur van een villa in Maasland. Een tikkeltje zenuwachtig bel ik aan. Een kale hartelijke man doet open. ‘Zeg maar Hein’.

Naast de voordeur staat in hardsteen gebeiteld: Non Titubans. Mijn Latijn was toen al roestig, dus vraag ik wat het betekent. ‘Aarzel niet’, zeg Hein. ‘Doe het gewoon, hup vooruit’. Als je niet de eerste stap neemt..
‘Ik heb jouw scriptie gelezen. Een uitstekend verhaal, Ronald. ‘Nou, daar dacht mijn opdrachtgever Bloemenbureau Holland anders over, antwoord ik. ‘Als de bovenstroom het niks vind, dan word ik wakker, roept Hein.  Samen het bedrijf opgericht dat nu Florpartners heet. Hein overleed vorige maand, 75 jaar.
Hein wilde vernieuwen en pionieren. Hij toonde leiderschap. En we moesten het samendoen in de sector. Samenwerken.

Vernieuwen, leiderschap tonen, samenwerken.

Dit blijven de sleutelwoorden voor de komende jaren. We gaan van schok naar schok. De ene schok nog heftiger dan de andere schok. Ik merk dat hier en daar, de mentale weerbaarheid haarscheurtjes vertoont. De ondernemerszin komt onder druk. Is er nog wel toekomst (met deze energieprijzen?).  

De jonge generatie ondernemers wil het terecht niet meer alleen doen, omarmt een specialisme en wil samenwerken. Bij grote schokken sta je er bovendien niet alleen voor.

Vernieuwen, leiderschap tonen en samenwerken. Non Titubans. Aarzel niet. Doe het.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws