Blog: Geef jong talent de kans

10-10-2018    08:59   |    Goedemorgen

Een weblog van Rob Helderman, E-commerce manager bij Royal Brinkman, exclusief geschreven voor Goedemorgen.

Misschien heb je het Royal Brinkman e-commerce team wel eens voorbij zien komen. Op een foto bij een Facebook advertentie, in een vacaturevideo of gewoon ‘in real life’. De eerste reactie die ik dan vaak hoor, is: “Wat een jong team!”. De ene persoon zegt dit heel enthousiast, de ander verrast en sommigen zelfs heel verbaasd. Dat laatste kan ik best begrijpen, want dat is misschien niet wat je in eerste instantie verwacht.

Junior met drie jaar werkervaring
Toch is het een heel bewuste keuze om te werken met jonge talenten. Niet alleen omdat zij een frisse blik hebben en zijn opgegroeid in ‘de digitale wereld’, maar meer nog omdat ik vind dat jong talent de kans moet krijgen. Hoe vaak zie je geen vacatures voorbij komen voor ‘junior functies’, maar waarbij wel drie jaar werkervaring vereist is? Niet helemaal eerlijk, wat mij betreft. Daarom zeg ik: geef jong talent de kans!

Afstudeerders kunnen helpen als geen ander
De meeste e-commerce teamleden komen binnen op de afdeling via een stageplaats; soms een meewerkstage, maar vaker nog een afstudeeropdracht. Doordat de ontwikkelingen op het gebied van e-commerce zich razendsnel opvolgen, krijgen we regelmatig te maken met interessante vraagstukken. Vraagstukken waarmee afstudeerders ons als geen ander kunnen helpen. Zij weten hoe ze zo’n vraagstuk moeten aanpakken en duiken daar voor de volle honderd procent in, met als resultaat een concrete business case.

Doorgroeimogelijkheden
En wie kan er nou beter aan de slag met die business case als die student zelf? Je weet immers van beide kanten wat je aan elkaar hebt. Zodra het diploma op zak is, kijken we dan ook graag naar doorgroeimogelijkheden en maken we gezamenlijk een ontwikkelplan. Dus ben jij op zoek naar een (afstudeer)stage met doorgroeimogelijkheden? Bekijk dan eens onze openstaande vacatures via royalbrinkman.nl/vacatures!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...