Blog: Focus en laat de energie stromen!

30-09-2021    08:59   |    Puck van Holsteijn

Een weblog van Puck van Holsteijn. Zij is directeur van HortiHeroes én World Horti Center. Puck schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

“Gefeliciteerd Puck! En hoe ga je dat allemaal combineren?”, is een reactie die ik de afgelopen weken heel vaak heb gehoord. En ja, ik begrijp deze vraag helemaal. Naast mijn rol als directeur HortiHeroes ben ik 1 september een mooie nieuwe uitdaging gestart: als nieuwe directeur van World Horti Center wil ik meer reuring gaan brengen in dit middelpunt van de Food & Flower industrie.
 
Een uitdaging, dat is het zeker! Maar wel een hele mooi én een hele logische, als je het mij vraagt. Vanuit HortiHeroes werkte ik al veel samen met het World Horti Center. Door krachten te bundelen, bereik je samen juist zoveel meer. Alle neuzen dezelfde kant op en focus houden.
 
Want zoals spreker en bestsellerauteur Tony Robbins vaak zegt: “Where focus goes, energy flows.”
 
Dat is precies waar het om draait. Ja, het is druk, dus ik moet focus behouden. Die focus kan ik behouden doordat we bij HortiHeroes en World Horti Center twee goede teams hebben werken. Ik durf te zeggen dat elk goedlopend bedrijf gebouwd is op het talent dat het creëert en ondersteunt.
 
Het is voor ondernemers dus belangrijk – ik geloof zelfs noodzakelijk – om je te omringen met de meest talentvolle mensen die je kunt vinden. Daarvoor moet je even je ego opzij zetten en erin geloven dat de juiste mensen op de juiste plek veel beter werk leveren dan jij ooit in je eentje zou kunnen doen.
 
Je rol als ondernemer of directeur verschuift dan al snel van de persoon die het bedrijf opbouwt naar de persoon die het meest verbazingwekkende talent aantrekt en ontwikkelt. Het is de fundering van je bedrijf, daar moet je focus liggen, dat maakt je een echte leider. En daarom focussen we ons met onze HortiHeroes programma’s ook zo hartgrondig op het aantrekken en verbinden van talent in de Food & Flower industrie.
 
Talent laat jou als ondernemer, jouw bedrijf én daarmee de hele sector floreren. Focus je op de juiste mensen en voor je het weet, ontstaat er ruimte. Ruimte voor creativiteit, innovatie en echte verbinding. Want deze nieuwe rol is niet alleen een hele leuke, maar vooral ook logische combinatie waarbij ik graag beide teams, partners en communities in hun kracht zet om zowel inhoudelijk sterke als verbindende programma’s neer te zetten. Op naar het internationale clubhuis voor de sector waar naast kennis en innovatie de mensen de drijvende kracht zijn voor energie, verbinding en groei!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....