Blog: Fijne (shop-)feestdagen!

22-11-2021    09:31   |    Laura Nowee

Een weblog Laura Nowee, zij is werkzaam als marketeer bij JEM-id. Laura schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Singles Day, Black Friday, Cyber Monday… Je hoeft maar een winkel binnen te lopen, een reclamefolder te openen of een webshop te bezoeken en je komt wel één van bovenstaande dagen tegen. Niet alleen in de B2C markt, ook B2B doet steeds vaker mee.

Deze week start het seizoen van de kerstinkopen weer met interessante aanbiedingen op Black Friday. Cyber Monday is het online antwoord hierop, de dag waarop de acties vooral online te vinden zijn. Ook in Nederland zijn inmiddels veel mensen op de hoogte van deze ‘shop-feestdagen’ en leggen de associatie met hoge kortingen. Deze associatie stimuleert de koopintentie, zowel offline als online.

Nu de bekendheid van deze dagen toeneemt, nemen ook de B2B bedrijven deze stimulans over. Als consument hebben mensen al bepaalde verwachtingen bij deze dagen. Hier kun je ook in het bedrijfsleven handig gebruik van maken.

De start van het kerstseizoen is ook op Floriday zichtbaar. De noviteiten pagina van Floriday kleurt langzaam rood met nieuwe soorten Amaryllissen en Kerststerren. En ook de Helleborus, Skimmia en het kerstgroen wordt alweer volop aangeboden.

Ik ben benieuwd of ook de tijdlijn van Floriday deze week gevuld raakt met aanbiedingen die in het teken staan van deze shop-feestdagen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws