Blog: Enthousiasme volgens 'Van Dale': geestdrift of bezieling

30-10-2018    09:10   |    Goedemorgen

Arne van Aalst, sales director Noordwest-Europa bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs, schreef deze blog exclusief voor Goedemorgen.

Enthousiaste mensen zijn een zegen voor de omgeving, voor bedrijven en andere gemeenschappen. Het straalt positiviteit, kracht en blijdschap uit en het geeft energie! Althans, bij mij werkt dat zo. Bezielde mensen die ergens voor staan of gaan, die een doel hebben en hier alles voor doen en laten, het werkt aanstekelijk. 

Een beetje meer enthousiasme, juist in een tijd waarin, als je de media mag geloven, veel mis gaat, is hard nodig. Waarover bent u enthousiast? Waar krijgt u energie van? Is dat van uw gezin, van uw werk, van uw sportprestaties? Weet u het niet? Ga ernaar op zoek, want het zal u veel brengen! 

Bij Koppert zijn we de laatste twee jaar de pijlen op de landbouw aan het richten. Om te kijken of we ook daar met onze producten van betekenis kunnen zijn. Als ik dan op afstand kijk naar mijn collega’s en zie met hoeveel geestdrift zij deze sector benaderen, dan word ik echt enthousiast. Zij zijn samen met de sector, telers, boeren en stakeholders op zoek naar biologische/geïntegreerde oplossingen. Met hun enthousiasme zorgen ze voor beweging binnen ons bedrijf.  

Onze agrarische sector is niet voor niets zo groot en toonaangevend (geworden). Dit komt door innovatieve ideeën van enthousiaste mensen. We laten ons niet deprimeren door al het negatieve nieuws. Ik kijk om mij heen en zie heel veel nieuwe initiatieven voor een schoner en veiliger product, hier word ik enthousiast van!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...