Blog: Een moment van reflectie

20-12-2018    08:26   |    Goedemorgen

Een weblog van Arne van Aalst. Hij is sales director Noordwest-Europa bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Van Aalst schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Alweer mijn laatste blog van 2018. Het is een cliché als ik zeg: ’Het jaar is weer omgevlogen!’ Toch heb ik het zo ervaren.

Op zakelijk gebied zijn er mooie dingen te melden, zo krijgen biologische gewasbescherming en geïntegreerde gewasbescherming een steeds robuustere plek in onze agrarische sector. Maar we staan pas aan de vooravond van een echt grote doorbraak.

Voor 2019 hoop ik, en daar heb ik in dit blog menigmaal voor gepleit, dat de politiek de verbinding blijft houden met de sector. Zodat veranderingen (kunnen) plaatsvinden in wederzijds overleg en dat we over een paar jaar niet de conclusie trekken dat we elkaar ergens onderweg hebben verloren. Ook moet er sneller ruimte geboden worden voor alternatieven, zodat de gereedschapskist van de teler beter gevuld kan blijven. Zodat alternatieven zoals biostimulanten en microbiologische oplossingen sneller hun weg naar de teler vinden. Hopelijk dat daartoe in 2019 een extra aanzet kan worden gegeven.

Ik wens een ieder die ‘Goedemorgen‘ een warm hart toedraagt, fijne Kerstdagen en een gezond en plezierig 2019 toe! Dat we er met elkaar een mooie sector van blijven maken! 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Digitaal loket kringlooplandbouw

Minister Schouten heeft een digitaal loket geopend 'Doe mee met de omslag naar kringlooplandbouw'. Telers, boeren, vissers en andere...

LinkedIn: IJsjes scheppen

Terwijl buiten Koning Winter heerst, maakt Decorum er binnen een zomers feestje van met ijsjes op de IPM.

Tien jaar PlantgezondheidEvent

Plantweerbaarheid, gewasbescherming, biologische bestrijding, weerbare teeltsystemen: het zijn de onderwerpen die de afgelopen tien jaar...