Blog: Een glimlach in plaats van een frons

16-09-2020    10:27   |    Wouter van Vliet

Een weblog van Wouter van Vliet. Hij is sectormanager tuinbouw bij Van Iperen. Wouter schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Gelukkig zijn de coronamaatregelen van dit voorjaar enigszins versoepeld. De ‘bubbel’ waarin we leven is weer wat groter geworden, onze leef- en denkwereld weer wat verruimd. Gezondheid is een groot voorrecht, dat ervaren we nu des te meer. We proberen goed op elkaar te letten en we kijken ook meer naar elkaar om dan normaal.

Een aantal vooraanstaande personen heeft publiekelijk misstappen begaan bij het in acht nemen van de coronaregels. U heeft het vast voorbij zien komen in de media. Ik denk dat we ons er allemaal, in meer- of mindere mate, wel eens schuldig aan hebben gemaakt de afgelopen maanden. ‘Wie zonder zonde is werpe de eerste steen’ gaat ook hier zeker op, ik denk dat het een wijze les is om niet te snel te oordelen en elkaar deze spiegel voor te houden.

Hoe blijf je positief denken ondanks tegenslagen, gezondheidsissues en bij donkere wolken aan de lucht? Mijn visie: ‘Je bent wat je leest’. We zijn gewend om iets te lezen wat we interessant vinden omdat het past bij onze opvattingen. Daarmee worden onze meningen en opvattingen versterkt en raken we nog meer overtuigd van onze visie.

Mark Verhees (schrijver van o.a. het boek ‘Voor Positiviteit’) is iemand die andere mensen positief weet te beïnvloeden. Ik probeer regelmatig een stukje te lezen uit zijn boek(en) omdat het je mindset positief houdt. Ik ben ervan overtuigd dat een positieve instelling ervoor zorgt dat je omgeving positief mee verandert.

Dus, zullen we samen op zoek gaan naar het goede in iedere situatie, ondanks de situatie waarin we nu zitten? Dankbaar zijn en glimlachen in plaats van fronsen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Dit zijn de plannen van BBH

Bloemenbureau Holland heeft haar plannen onthuld in een video. In de ruim 20 minuten durende videopresentatie...