Blog: De waarde van respect

05-10-2020    09:51   |    Patrick Dankers

Een blog van Patrick Dankers, productmanager op de afdeling Horticultural proces control bij Priva. Hij schrijft de blog exclusief voor Goedemorgen.

Ik had het nooit gedacht maar het principe van vraag en aanbod en daarmee de waarde werkt niet alleen door in de traditionele markten maar ook in de taal. Sinds een paar jaar is het woord ‘respect’ enorm in aanbod gestegen. Zelfs zo erg dat er eigenlijk geen interview op tv meer is te volgen zonder het woord respect een paar keer te horen, En als je je onder de jeugd begeeft is het woord respect ongeveer aanwezig in iedere zin.

Je ziet ook dat door het vaak horen van het woord, het ook weer steeds vaker wordt gebruikt dus ook snel in populariteit toeneemt. Door deze vicieuze cirkel en dit overaanbod van het woord respect zie je echter ook direct de ‘marktwaarde’ dalen tot een diepte punt.

Een prachtig voorbeeld van deze trend is de influencer bij OP1 die zegt; “ik heb respect voor corona”. Nu ik dit opschrijf vraag ik me eigenlijk wel af of dit wel een goed voorbeeld is want ik heb letterlijk geen flauw idee wat met bovenstaande zin wordt bedoeld. Hoe kun je deze zin nu überhaupt bedenken, laat staan uitspreken. Ja waarschijnlijk omdat je het woord blijkbaar zo waardeloos vindt dat je het simpel weg gewoon gebruikt als opvulling. Toch is dit een mooi voorbeeld dat vandaag de dag het woord ‘respect’ in over aanbod beschikbaar op de markt en dat dat de waarde dus geen goed doet. Te pas en te onpas wordt het inmiddels waardeloze woord gebruikt en misbruikt.

Ik wil u daarom via deze weblog dan ook vragen om het woord respect te beperken in aanbod. Laten we het aanbod zo sterk beperken dat de waarde weer in balans komt. Als we voorlopig nu even respect naar elkaar gaan tonen in plaats van het uit te spreken. Als we dat doen, dan hoeven we het dus ook niet meer zo vaak te zeggen en krijgt het woord ook weer de waarde die het verdient. Was het met alle vraag en aanbod markten maar zo simpel.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Havecon

THEMA KASSENBOUW & CONSTRUCTIE - In het kader van het actuele horti thema Kassenbouw & Kasconstructies was...

Luister terug: TST

THEMA KASSENBOUW & CONSTRUCTIE - Vanochtend was Wil Bakker van Totaal Service Tuinbouw (TST) te gast in de...