Groentesector wil verduurzaming verpakkingen

28-11-2018    09:46   |    Goedemorgen

Ook in de groente- en fruitsector slaat de verduurzaming in de verpakkingen toe. Het is één van de focusgebieden van GroentenFruit Huis, die er een speciale werkgroep voor hebben opgericht.

Vrijdagochtend 16 november heeft er een geslaagde werksessie plaatsgevonden van de GroentenFruit Huis Werkgroep Verpakkingen. Deze werkgroep, met deelnemers vanuit diverse groente- & fruitbedrijven, werkt aan het nieuwe Branche Verduurzamingsplan Verpakkingen voor de groente- en fruitsector. Dit plan wordt opgesteld in afstemming met de werkwijze van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

Met ondersteuning van Partners for Innovation heeft de werkgroep, aan de hand van vijf pijlers, in groepjes diverse onderwerpen op het gebied van verduurzaming verpakkingen uitgewerkt. Met een plenaire presentatie en discussieronde is ervoor gezorgd dat iedereen zijn of haar bijdrage kon leveren. De verzamelde input vormt een waardevol fundament voor het nieuwe Branche Verduurzamingsplan Verpakkingen (2019-2022). Het huidige brancheplan loopt in 2018 af. Mede op basis van de ervaringen en lopende evaluatie wil de sector graag nieuwe doelen stellen.

In de groente- & fruitsector zijn al diverse innovatieve en relevante stappen gemaakt in de verduurzaming van verpakkingen. Met de stap naar een hernieuwd brancheplan wil GroentenFruit Huis, als brancheorganisatie van de Nederlandse groente- & fruitsector, gezamenlijk met haar leden stappen zetten in verdere sectorverduurzaming en een belangrijke bijdrage leveren aan de circulaire economie. Verpakkingen is een van de focusgebieden binnen het duurzaamheidsprogramma van GroentenFruit Huis.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....