Blog: B(l)oeiend spektakel

11-10-2018    12:01   |    Goedemorgen

Een weblog van Joost Joling. Hij is hoofd Bemiddelingsbureau Planten bij sierteeltmarktplaats Plantion. Zijn blog is exclusief geschreven voor Goedemorgen.

Bij ons in het dorp Lichtenvoorde wordt jaarlijks toegeleefd naar de tweede zondag van september. Imposante corsowagens trekken dan door de straten versierd met maar liefst vier miljoen Dahlia’s in allerlei kleuren. Duizenden vrijwilligers werken hieraan mee. Het corso is het eindresultaat van bijna een jaar aan voorbereiding. Als het corso is geweest wordt er al weer aan een ontwerp voor het jaar erop gewerkt. De jeugd wordt al vroeg bij het bloemencorso betrokken. Zij zijn de bouwers van de toekomst. Zo gaan klassen van de basisscholen bij een wagen helpen. Kinderen kunnen zelf een wagen bouwen; de Corsokids. Zo ontstaat de ‘corsokoorts’ al op jonge leeftijd.

Op de zondag van het corso worden de wagens de tent uitgereden. Altijd een bijzonder moment voor de bouwers. Het resultaat van een jaar is dan zichtbaar. Hier heb je met zijn allen naar toegewerkt. Alle wagens verzamelen zich vervolgens op een terrein waar ze worden gejureerd om vervolgens opgesteld te worden voor de grote optocht. Hét moment. Duizenden toeschouwers staan langs de straten om alle wagens te bewonderen. Iedereen even enthousiast over wat ze zien. Het hele dorp is trots.

Op maandagmorgen is de prijsuitreiking. Een spannend moment voor iedereen. Wie gaat er met de hoofdprijs vandoor? Het is spannend tot het laatste moment. Het bloemencorso is een b(l)oeiend spektakel.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...