Bioverstrooier voor Holstein Flowers

Bioverstrooier voor Holstein Flowers

Royal Brinkman introduceert de nieuwe bio verstrooier: de Uni Mite Row. Deze verstrooier strooit het biologisch materiaal per plantrij gelijkmatig over de planten. De kweker kan zo in één keer een hele kap voorzien van biologische bestrijders.

In samenwerking met onder andere gerberakweker Holstein Flowers heeft Royal Brinkman de bioverstrooier ontwikkeld, uitvoerig getest en verder geoptimaliseerd, Nu is deze klaar voor gebruik en kan de machine officieel beginnen  aan zijn eerste strooirondes tussen de gerbera's.
 
Zodra de machine het pad ingestuurd wordt, rijdt de verstrooier in rap tempo naar het eind van de kap. Ondertussen strooien de tien strooibuizen heel gelijkmatig het biologisch materiaal over de planten. "Wij telen onze gerbera's zo duurzaam mogelijk", aldus Hans van Holstein. "Biologische gewasbescherming vormt hierbij een belangrijk onderdeel. We zetten zoveel mogelijk natuurlijke vijanden in om de gerbera's te beschermen tegen plagen en ziektes. Tot nu toe strooiden we deze handmatig uit over onze planten. Met de Uni Mite Row van Royal Brinkman kunnen we de biologische bestrijders nu veel efficiënter en gelijkmatiger verstrooien. Zo zijn we nog beter in staat om plagen op een duurzame manier te bestrijden."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie