Biobest neemt Duitse producent vangplaten over

12-01-2018    09:54   |    Ellis Langen

Biobest Group NV heeft een meerderheidsbelang verworven in IVOG biotechnical systems GmbH. Het Duitse bedrijf in Neusäss is één van ‘s werelds grootste producenten van vangplaten en -rollen. "De reden van de overname is dat het gebruik van vangplaten en -rollen voor telers steeds belangrijker wordt in hun gewasbeschermingsstrategie. Daarnaast zien we dat de Duitse markt belangrijker wordt. In Duitsland waren we tot nu toe alleen aanwezig met een distributeur", aldus Lise Verachtert van Biobest.

De producten van IVOG zijn voor telers een onmisbaar onderdeel van een succesvolle biologische bestrijdingsstrategie. Het bedrijf bestaat sinds 1983 en was de eerste commerciële producent van vangplaten.

Sinds 2001 werken Biobest en IVOG al samen; dat betekent dat Biobest alleen de vangplaten- en rollen van IVOG verkoopt. Zo bouwden beiden partijen een prominente positie op als leveranciers van hoogkwalitatieve vangplaten en -rollen. Het aandelenbelang dat Biobest in IVOG heeft genomen, bestendigt een jarenlange samenwerking. Het geeft beide partijen een solide basis om met concurrentiële en hoogkwalitatieve oplossingen te blijven inspelen op de noden van de telers. Bovendien opent deze instap nieuwe commerciële perspectieven.

IVOG verhoogt productie
Joachim Schneider, CEO van IVOG: ”Onze jarenlange samenwerking met Biobest is echt een win-winsituatie gebleken. We hebben in 2017 belangrijke investeringen gedaan om onze productiecapaciteit aanzienlijk te vergroten. Ik heb er alle vertrouwen in dat de komst van Biobest als aandeelhouder in IVOG een springplank zal zijn naar nog meer succes. Dit is de ideale gelegenheid om onze krachten in R&D te bundelen met Biobest. We blijven uiteraard perfect gepositioneerd om Biobests snelgroeiend commercieel netwerk van kwaliteitsproducten te blijven voorzien. Gezien de uitbreiding van onze productiecapaciteit zijn we ook bijzonder tevreden dat de mogelijkheid om onze producten verder te commercialiseren via onze eigen distributiekanalen niet alleen behouden blijft, maar zelfs uitgebreid wordt.”

Ook Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest reageert tevreden: ”Onze kapitaalinstap in IVOG eind 2017 was de ideale afsluiter van een jaar waarin Biobest een spectaculaire groei kon realiseren." Biobest vertoonde een omzetgroei in 2017 door meer te verkopen en door twee overnames en een fusie. Volgens Vandoorne stelt de overname Biobest in staat om meer betrokken te raken bij de productie van deze belangrijke en groeiende productlijn van vangplaten en -rollen. "IVOG beschikt reeds over de gewenste groeicapaciteit en ons aandelenbelang zal gezamenlijke investeringen in innovatieve kwaliteitsproducten en geavanceerde productietechnologieën vergemakkelijken."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...