Kwekerij Fa. Duijnisveld klaar voor de toekomst

24-04-2018    08:34   |    Goedemorgen

In 2017 bouwde paprikakwekerij Fa. Duijnisveld in De Kwakel een nieuwe kas van 9,2 hectare. Vanuit hun handelshuis en vanuit telersvereniging Best of Four kwam in 2016 de vraag of Fa. Duijnisveld meer Sapporo paprika's kond leveren vanwege de toenemende vraag uit Engeland. In De Kwakel, vlakbij de sinds 2006 bestaande locatie in Nieuwveen, vonden zij een kavel, waar in 2017 het nieuwbouwproject van 9,2 hectare van start ging.

De neven Ruud en Leo Duijnisveld, eigenaren van Fa. Duijnisveld, kozen ervoor om de water- en elektrotechniek van A tot Z uit te laten voeren door Royal Brinkman. De belangrijkste reden om voor Royal Brinkman te kiezen was voor hen de prijs-kwaliteitverhouding: “De reputatie van de Royal Brinkman installaties was ons bekend en de goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft de doorslag gegeven.” In een video vertellen Ruud Duijnisveld en Ben Peters, Technical Account Manager bij Royal Brinkman, meer over dit nieuwbouwproject.

Alles op rolletjes
Ruud vertelt verder dat er ruim de tijd was om de nieuwbouw te verrichten. “We hadden een droge periode vanaf eind april en konden goed starten met alle bouwwerkzaamheden. De plantdatum 22 november werd keurig gehaald. Bij de aanvang van de eerste watergift waren de monteurs van Royal Brinkman erbij om de techniek op te starten. Alles liep op rolletjes en we hebben een goede start gehad.”

Ruud kijkt terug op een geslaagde start van de nieuwe kwekerij: “We staan gesteld voor de uitdagingen in de toekomst en voldoen aan de hedendaagse wet- en milieuregelgeving én aan de hoge eisen van onze afnemers de Engelse en Japanse supermarkten.” Kortom: paprikakwekerij Fa. Duijnisveld is klaar voor de toekomst!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....