Berg Roses profiteert van beursgang Lynch Group

09-04-2021    09:46   |    AgriHolland / Financieele Dagblad

De beursgang van een Australisch bedrijf Lynch Group op dinsdag 6 april is met name bedoeld om de aandelen van Van den Berg Roses in een Chinese joint venture over te nemen. Het kan de Nederlandse onderneming miljoenen euro's opleveren, meldt het Financieele Dagblad.

Van den Berg Roses is een familiebedrijf dat zijn oorsprong heeft in Delgauw. De onderneming zet jaarlijks voor 70 miljoen euro om  en is inmiddels actief op 3 continenten met circa 1400 medewerkers. Naast rozen kweekt het bedrijf ook tulpen en amaryllis.

In China zette Van den Berg Roses samen met de Nederlandse ondernemer Nic Pannekeet een joint venture op voor het kweken van bloemen. Dat gebeurt op een kwekerij van 40 hectare in Kunming. Twee jaar geleden verwierf de Australische Lynch Group als minderheidsaandeelhouder een belang in deze Chinese joint venture. Dit concern kweekt en verkoopt bloemen in Australië en zette daarmee in 2020 voor 165 miljoen euro om.

De Lynch Group is eigendom van private equity-investeerder Next Capital. Die heeft de Lynch Group deze week naar de beurs van Sydney gebracht. Het bedrijf werd voorafgaand aan de beursgang gewaardeerd op circa 284 miljoen euro. Het doel is om het kapitaal dat verkregen wordt te gebruiken om Van den Berg Roses in Pannekeet als aandeelhouder van de Chinese joint venture uit te kopen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws