Online cursus 'Voedingswater in de Glastuinbouw'

02-10-2020    09:55   |    Goedemorgen

Het Covid-19 virus houdt ons allemaal bezig en veel ondernemers grijpen de kans aan om zichzelf en/of medewerkers bij te scholen. Senior Adviseur watertechnologie Rogier Sterk van Aquraat deelt zijn kennis normaliter via seminars, lezingen en ronde tafel gesprekken. Nu dit door het Covid-19 virus vrijwel niet meer mogelijk is, heeft hij samen met zijn collega’s kennis over voedingswater in de Glastuinbouw vertaald naar een online cursus.

In eerste plaats interessant voor glastuinbouwbedrijven, maar ook voor tuinbouwleveranciers zoals bijvoorbeeld water technische installateurs is deze cursus zeer relevant. Onderwerpen als het bodemleven, watergeefsysteem, vervuilingsmechanismen, Nul-Lozing en het conditioneren van voedingswater komen aan bod.

"Aquraat heeft deze kennisdeling in 10 modulen van circa twintig minuten verwerkt en het accent wordt gelegd op de organische kant van het voedingswater. Hierbij is er bijzondere aandacht voor het beheersen van de microbiologie in de watergeefinstallatie en het effect daarvan op het bodemleven. Na het volgen van deze cursus (+/- 2 dagdelen) heb je nieuwe routines voor het verbeteren van de kwaliteit van het voedingswater. Op deze manier hopen wij ook in deze tijd een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van water in de Glastuinbouw."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws