Award voor Meijer Roses

13-04-2018    16:01   |    Goedemorgen

Kwekerij Meijer Roses uit Pijnacker is in de prijzen gevallen. Tijdens de vakbijeenkomst op de Keukenhof onving het bedrijf een prijs in de categorie Nederlandse Rozen. Zij werden het beste bevonden door de jury met de crèmekleurige variëteit 'Four Seasons'.

Er waren méér inzendingen dan ooit tevoren (ongeveer 550) en directeur Bart Siemerink van de Keukenhof verwacht dat de rozenexpositie 250.000 bezoekers trekt.

In de categorie Nederlandse Rozen eindigde SK Roses uit De Lier met White Gold Avalanche op de tweede en Spek Rose Breeding uit Boskoop met de roze variëteit Sophia Loren op de derde plaats. Voor het eerst was er een zogenoemde Extra Keukenhof Award uitgereikt door zowel de handels- als Keukenhofjury. Deze ging naar kwekerij Voorn Sprayroses uit Luttelgeest voor het totale assortiment van dat bedrijf.

De Keukenhof-prijzen gingen verder in de categorie Nederlandse rozen naar Pure Roses voor Heaven, bij importrozen naar Ayana voor Eagle Eye en in de klasse trosrozen naar Sian Equator voor Summerdance. Volgens de handelsjury is in het topsegment van de Nederlandse rozen de concurrentie groot en het onderscheid tussen de eerste en tweede plaats steeds kleiner. Net als vorig jaar bestond tweederde van de inzendingen uit geïmporteerde rozen. De rozenshow van 12 tot en met 17 april op Keukenhof is gearrangeerd door Heleen Valstar uit Naaldwijk en haar team.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Digitaal loket kringlooplandbouw

Minister Schouten heeft een digitaal loket geopend 'Doe mee met de omslag naar kringlooplandbouw'. Telers, boeren, vissers en andere...

LinkedIn: IJsjes scheppen

Terwijl buiten Koning Winter heerst, maakt Decorum er binnen een zomers feestje van met ijsjes op de IPM.

Tien jaar PlantgezondheidEvent

Plantweerbaarheid, gewasbescherming, biologische bestrijding, weerbare teeltsystemen: het zijn de onderwerpen die de afgelopen tien jaar...