Amigo houdt Nederlandse eer hoog in Milaan

15-05-2014    11:45

De wereldwijde handels EXPO vind volgend jaar plaats in Milaan Italië. De Nederlandse overheid heeft echter besloten om niet mee te doen aan deze tentoonstelling. Het is met het thema Feeding the Planet en Energy for life een gemiste kans voor de Nederlandse Tuinbouw, meent Amigo Plant.

In  samenwerking met de afdeling bioscience of the University of Milano heeft het bedrijf uit Heerhugowaard daarom zelf voor de eerste inzending gezorgd. Na de Eifeltoren in Parijs en het Atomium in Brussel heeft Milaan nu ook een prachtig kunstwerk in de Botanical garden van de universiteit.

Maandag, tijdens de aperitief Expo, waar alle 147 participanten bij elkaar komen om elkaar te ontmoeten en de laatste details door te spreken, zullen alle vlaggen van de deelnemende landen en een grote Italiaanse vlag te bewonderen zijn. Dit zijn niet zomaar vlaggen maar vlaggen gemaakt van de succulentenplant;  de 'Echeveria Miranda'. Amigo Plant kleurt al jaren deze in plant in diverse tinten. Ook de lichtgevende Glowing Star in the Dark (winnaar van de Glazen Tulp) wordt door Amigo Plant gemaakt.

Alle ambassadeurs van de deelnemende landen krijgen volgende week hun eigen vlag mee naar huis. "Of zal het net zoals bij het WK voetbal gaan? Geen shirtjes ruilen maar vlaggen ruilen?", grapt Amigo Plant. "Helaas heeft Nederland geen landeninzending, maar op deze manier wordt de tuinbouw toch nog gepromoot op de EXPO 2015."

 

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Miljoenenimpuls Foodvalley

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit heeft, mede namens minister Ollongren van Binnenlandse Zaken, bekend...