'Alles in één systeem is uiteindelijk efficiënter'

26-07-2021    08:49   |    Royal FloraHolland

De broers Coen en Bart Janssen startten in 2003 met hun eigen kwekerij CoBaplant, gevestigd in Wateringen. Ze zijn gespecialiseerd in het telen van groene kamerplanten en eenjarige klimplanten. Door open te blijven staan voor vernieuwing en optimalisatie, willen de broers de kwekerij laten groeien en meegaan in de digitaliseringsslag. Royal FloraHolland sprak met Coen over Floriday, digitalisering en zijn plannen.

CoBaplant kweekt de groene kamerplanten Scindapsus, Philodendron en  Schefflera en de eenjarige klimplanten Thunbergia, Ipomoea en Cobaea. CoBaplant focust zich op de directe handel en bedient vooral veel retail en cash and carry klanten. Het aanbod wordt in FloraXchange (FX) en Floriday online gezet. De verwerking en het printen van de brieven verloopt via het softwarepakket van Olsthoorn.

Start Floriday
Vorig jaar november begon CoBaplant met het aanbod van FloraXchange over te zetten naar Floriday. Coen leerde verschillende functionaliteiten in het platform kennen door de workshops te volgen bij de experts van Floriday. Door deze workshops te volgen, heeft hij meer kennis kunnen opdoen over het platform en de mogelijkheden. Omdat CoBaplant deels de handel in het softwarepakket van Olsthoorn verwerkt, maken ze niet van alle functionaliteiten in Floriday gebruik.

CoBaplant heeft al haar aanbod in Floriday en FloraXchange staan. Momenteel houdt Coen het in beide platforms bij, om zeker te zijn dat het aanbod goed zichtbaar is voor de kopers. CoBaplant werkt nu nog met termijnaanbod in FloraXchange. "Dit is heel makkelijk in Floriday in te richten, dus hier gaan we mee aan de slag. Soms is het een kwestie van wennen en het gewoon doen."

Uiteindelijk heeft CoBaplant een duidelijke wens: alles in één systeem onderbrengen om uiteindelijk de efficiëntie te kunnen vergroten. Coen merkt dat nog niet alle kopers hun handelsactiviteiten verrichten in of via Floriday. Dit betekent voor heel veel kwekers dat ze het aanbod op verschillende plekken bij moeten houden.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stream Dag van de Tuinbouw

Het avondprogramma van de Dag van de Tuinbouw, inclusief de Tuinbouw Toptafel, is nu online terug te kijken....