Aleia Roses introduceert Aleia Máxima

15-01-2019    09:14   |    Goedemorgen

Aleia Roses introduceert een nieuwe Premium Selection van de Red Naomi! op de Europese markt. Deze speciaal geselecteerde rozen worden verhandeld onder de merknaam “Aleia Máxima” en hebben een eigen identiteit. De rozen worden vanaf 18 januari geveild.

Aleia Máxima is de extra zware uitgesorteerde Red Naomi met een grotere bloemknop en zwaardere en hogere kwaliteit. De roos heeft knophoogte van minimaal 5,5 cm tot 6 cm en krijgt een eigen herkenbare verpakking in de vorm van een donkerblauwe folie en een donkerblauwe karton. 
De Aleia Máxima zal in de lengte 90, 80 en 70 (waarvan de meeste), en 60 cm aangevoerd worden met slechts één rijpte codering namelijk de 3-3. Per dag verwacht Aleia tussen de 1500 en 2500 stelen te gaan aanvoeren. De Aleia Maxima zal gelimiteerd aangeboden worden op de klokken en via de directe handel.

Camera
Technologie vormt de basis van de nieuwe Aleia Máxima. Innovatie staat hoog in het vaandel en nieuwe technieken zoals een spectral camera worden getest in de kas. Deze camera kan nauwkeurig voorspellingen doen omtrent de rijpheid van de rozen en ze met een bijna militaire preciezie laten snijden op precíes het juiste moment.

Spanje
Aleia Máxima, worden net als de andere merken van Aleia Roses (Reia en Aleia), geteeld in het noorden van Spanje in een 14 hectaren tellende kas in het dorp Garray in de provincie Soria. Het klimaat heeft er een positieve invloed op de teelt: veel zonuren, lage temperaturen, zelfs in de zomer, en lage luchtvochtigheid. In de kas worden duurzaamheid en traceerbaardheid van het productieproces continu gemonitoord en gecertificeerd met MPS A en MPS GAP. Een andere pijler in het bedrijf is Integrated Pest Management (IPM) wat eveneens aantoont hoe belangrijk duurzaamheid is tijdens de productie.
Zie www.aleiaroses.comvoor meer informatie. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...