AgriportA7 moet omschakelen naar hoogcalorisch gas

10-12-2018    10:35   |    Goedemorgen

Glastuinbouwcluster Agriport A7 staat in de top 9 van minister Wiebes van grootverbruikers van laagcalorisch gas die uiterlijk in 2022 omgeschakeld moeten zijn naar hoogcalorisch gas. Dit is een onderdeel van het plan dat hij presenteerde om de gaswinning in Groningen zo snel mogelijk terug te dringen.

Eerder werd een vijftal glastuinbouwclusters door het ministerie benaderd om plannen te maken voor omschakeling in 2022. Deze werden de afgelopen maanden ontwikkeld maar op één na hoeven deze niet uitgevoerd te worden.

LTO Glaskracht Nederland blijft contact onderhouden met AgriportA7 over de verdere aanpak. Zo hebben LTO Glaskracht Nederland, Agriport A7 en enkele andere partijen deze week in een brief aan het ministerie gevraagd om garanties op de kwaliteit van het te leveren H-gas. Hiermee kunnen de ombouwkosten aanzienlijk beperkt worden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Jetzt geht's los...

In heel Nederland komen vandaag fikse buien met onweer voor. Op verschillende plaatsen in het land braken vanochtend al branden uit door...

Instagram: Terug naar 1920

Wim Peters Kwekerijen laat vol trots op Instagram weten al meer dan honderd jaar een familiebedrijf te zijn. Dat wordt bewezen met een foto...