365 dagen bloemen krijgt komende jaren vervolg

17-05-2022    08:34   |    Goedemorgen

Een grote meerderheid van de leden van de FPC’s seizoensbloemen en bolbloemenassortiment bij Royal FloraHolland is vóór het voortzetten van promotie activiteiten van ‘365 dagen bloemen’ tot en met 31 december 2025. Tijdens de productdag op 12 mei in de Keukenhof werd daarover gestemd.

Na twee jaar corona konden de kwekers eindelijk weer eens met elkaar in gesprek. Bijna 200 kwekers en sectorgenoten waren aanwezig. In het Willem-Alexander Paviljoen op de Keukenhof startte het programma met een presentatie van de beide FPC’s.

Daarna was het woord aan Marion Klaver van Concept Factory en Gerard Gardien van Royal FloraHolland over de lopende 365 dagen bloemen promotiecampagne en de plannen voor de komende jaren. Marion Klaver keek vooral terug op de activiteiten die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd en Gerard Gardien presenteerde het voorstel voor de komende jaren.

Nog eens drie jaar promotie
De aangesloten kwekers hadden de afgelopen weken al de gelegenheid om digitaal hun stem uit te brengen. Voor wie dat nog niet had gedaan, was er na de presentaties ook gelegenheid om te stemmen. Uiteindelijk resulteerde dit in een positieve uitslag van 79,61%. Ruim voldoende voor het voortzetten van de promotieactiviteiten voor de komende drie jaar. Ook de komende jaren zullen de belangrijkste activiteiten gericht zijn op de bloemist of de exporteur/leverancier die de bloemist beleverd. Met alle activiteiten wil 365 dagen bloemen de bloemist informeren, inspireren en activeren met het assortiment van het promotiecollectief 365 dagen bloemen.

Ongeveer 2.000 kwekers, aangesloten bij Royal FloraHolland, financieren de campagne 365 dagen bloemen. Ook diverse veredelaars ondersteunen dit promotiecollectief. Belangrijkste doel van het Promotiecollectief is om de bloemist en exporteur te informeren, inspireren en activeren om met dit mooie assortiment aan de slag te gaan.


Reacties (1)

L de Moor at 17.05.2022

Promotie van bloemen is erg belangrijk voor de sector. Het is alleen jammer dat er nog te weinig vooruitgang wordt geboekt met de beloofde houdbaarheid van minstens 14 dagen op de vaas. Het te lang in koelcellen bewaren van bloemen is misschien een punt wat aandacht verdiend.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws