35 fte weg bij FloraHolland

16-01-2019    08:40   |    Goedemorgen

Vorige week werd gemeld dat er bij Royal FloraHolland 35 fte verdwijnen. Bij navraag blijkt dat er elders bij RFH juist sprake is van uitbreiding.

De reorganisatie bij Royal FloraHolland heeft flink wat voeten in de aarde. Eerder in de week werd Gerhard van der Bijl voorgesteld als Chief Commercial Officer van het nieuwe bedrijfsonderdeel Markt & Klant. Dat nieuwe bedrijfsonderdeel is een afsplitsing van de oude afdeling Commercie. De CCO zal eveneens leiding geven aan de digitale kanaalactiviteiten (Floriday, FloraMondo en FloraXchange) die geïntegreerd worden in het onderdeel Markt & Klant. Gerhardvan der Bijl blijft de functie van Chief Digital Officer vervullen.

Ingangsdatum
De start van Gerhard van der Bijl in zijn nieuwe rol is afhankelijk van de ingangsdatum van de nieuwe structuur, die nog voor advies voorligt bij de Ondernemingsraad, alsmede van de invulling van de functie van CIO, waarvoor nu een vacature is ontstaan. Gerhard van der Bijl zal in eerste instantie nauw samenwerken met Fedor Hoevenaars die deze rol nu op interim basis invult. Gerhard van der Bijl is ruim twee jaar werkzaam bij Royal FloraHolland in de gecombineerde functie van CDO en CIO.

Nieuwe strategie
De afdeling Markt & Klant wordt het gezicht naar klanten (kwekers en kopers). Hier worden nieuwe digitale, logistieke en financiële diensten voor de klant ontwikkeld waarmee zij hun waarde en relevantie kunnen vergroten. De andere afdeling die voortkomt uit de oude afdeling Commercie is het bedrijfsonderdeel Kwekersdiensten. De nieuwe structuur is onderdeel van de implementatie van de nieuwe strategie rondom de Hoofdstructuur van Royal FloraHolland. Belangrijke uitgangspunten zijn één gezicht naar de klant, heldere verantwoordelijkheden en kostenefficiency.

Herschikking
De implementatie van de nieuwe strategie betekent dat er een herschikking plaatsvindt van functies, waarbij bepaalde functies komen te vervallen. Daar is 35 fte bij genoemd, maar bij navraag wordt er door Royal FloraHolland aangegeven dat er elders in de organisatie juist weer sprake is van uitbreiding. Het proces zit nog in de adviesaanvraag, dus niks is op dit moment nog zeker.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...